Nadzom Kalimah Toyyibah

Laa ilaaha illallohTujuh harti masing pageuhKahijina dina manahLaa Maojuuda illallohLaa Maojuuda illallohDina harti nu kahijiTaya pangeran nu buktiAnging Alloh nu sahijiNu di sebut pangerannaSalianti dzat AllohnaEta the taya buktinaWajib nekadkeun euweuhnaDzat Alloh taya bilangnaDua atawa lobanaHiji lain sabagianTina dzat anu lobaanEta harti wahdaniyyatNu di sebutna the fidzdzatNu ngeuweuhkeun kana sifatKana kam munfashil fidzdzat Laa ilaaha … Baca Selengkapnya

Syahadat Dua Bagian – Nadhom Aqoid Iman Part 3

Syahadat dua bagianKahiji syahadat syar’anKadua syahadat munjinKade kudu telik pisan Ta’rifna syahadat syar’anKadar kadar nu ngucapkeunKalimah syahadataenHente nilik patekadan Manfa’at syahadat syar’anBisa di sebut mu’mininMungguh hukum kadunyaanKaya halal peupeuncitan Halal di tikahkeunanaKa jalma anu IslamnaJeung halal nampa warisnaTi jalma anu Islamna Ari mungguhing AllohnaJeung mungguhing akheratnaKudu terus jeung munjinaEngke penjelasanana Kanjeng Nabi tos nyaurkeunAnjeun kudu … Baca Selengkapnya

Sunda Dua Kalimah Syahadat – Nadhom Aqoid Iman Part 2

أَشْهَدُ أَنْ لاَاِلهَ إِلاَّالله وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحََمَّدًارَسُوْلُ اللهاَشْهَدُ = Nekadkeun abdi kalayan ma’rifat sareng tasdeqاَنْ = Kana saestuna kalakuan sareng tingkahلاَإِلهَ = Teu aya deui pangeran anu maojud anu wajib di ibadahan anuAnu haq di ta’ati parentah sareng panglarangna اِلاَّالله = Anging gusti Allohوَاَشْهَدُ = Sareng nekadkeun abdi kalayan ma’rifat sareng tasdeqاَنَّ مُحَمَّدًا = Kana … Baca Selengkapnya

Nadom Sipat 20

Nadzom “Aqoid ImanAri aqoidna imanEta aya lima puluh perkaraDua puluh anu wajib di AllohDua puluh anu muhal di AllohHiji nu wenang di AllohJadi jumlah opat puluh hijiOpat nu wajib di RosulOpat nu muhal di RosulHiji nu wenang di RosulJadi jumlahna salapanSalapan jeung opat puluh hijiJadi jumlah sadayana lima puluh Nadzom Sifat Nu Wajib Di AllohWujud … Baca Selengkapnya