Sunda Dua Kalimah Syahadat - Nadhom Aqoid Iman Part 2
Syahadat

أَشْهَدُ أَنْ لاَاِلهَ إِلاَّالله وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحََمَّدًارَسُوْلُ الله
اَشْهَدُ = Nekadkeun abdi kalayan ma’rifat sareng tasdeq
اَنْ = Kana saestuna kalakuan sareng tingkah
لاَإِلهَ = Teu aya deui pangeran anu maojud anu wajib di ibadahan anu
Anu haq di ta’ati parentah sareng panglarangna

اِلاَّالله = Anging gusti Alloh
وَاَشْهَدُ = Sareng nekadkeun abdi kalayan ma’rifat sareng tasdeq
اَنَّ مُحَمَّدًا = Kana saestuna kangjeung Nabi Muhammad
رَسُوْلُ الله = Eta utusan Alloh
Ma’rifat
Ari patokan Ma’rifat eta kieu :
اِدْرَاكٌ جَازِمٌ بِحَيْثُ لاَيَقَعُ مَعَهُ تَرَدُّدٌ مُوَاقِقٌ لِلْوَاقِعِ نَاشِئٌ عَنْ دَلِيْـلٍ
Hartosna : Pamanggih anu jazim anu teu keuna owah gingsir anu akur jeung buktina tur timbul tina alesan

Ari patokan tasdeq eta kieu : مَعَ اْلاِدِّعَانِ وَالْقَبُوْل
Hartosna : Dibarengan pangakuan sarta panarimaan

Shegat Tasdeq
Ari shegat Tasdeq eta kieu :
رَضِيْتُ بِا للهِ رَبًّا وَبِاْلاِسْلاَمِ دِيْنًا وَبِمُحَمَّدٍ نَبِيًّا وَرَسُوْلاً وَبِالْقُرْاَنِ اِمَامًا وَبِالْمُؤْمِنِيْنَ اِخْوَانًا
رَضِيْتُ = Ridlo Abdi
بِا للهِ = Ka Gusti Alloh
رَبَّا = Abdi Mangeran
وَبِاْلاِسْلاَمِ = Sareng Kana Agama Islam
دِيْنًا = Abdi Beragama
وَبِمُحَمَّدٍ = Sareng Ka Nabi Muhammad
نَبِيًّا = Abdi Nga Nabi
وَرَسُوْلاً = Sareng Abdi Nga Rosul
وَبِالْقُرْاَنِ = Sareng Kana Al-Qur’an
اِمَامًا = Dipae Padoman
وَبِالْمُؤْمِنِيْنَ = Sareng Ka Jalmi Anu Ariman
اِخْوَانًا = Abdi Duduluran